вторник, 27 ноември 2012 г.

Декорирани бурканчета

Декорирани бурканчета


В днешната ни публикация решихме да продължим с нашата идея да ви показваме интересни идеи от списанията "Laboratorio di decoupage" . Днес сме избрали за Вас интересен урок за направа на декорирани бурканчета, които се превръщат в чудесни малки изненади за скъпи приятели.
Необходимите материали и инструменти са:



  • Стъклени бурканчета с метална капачка
  • Фимо-цвят малина, червено, оранжево(мандарина),жълто, тъмнозелено, бяло
  • макетно ножче
  • пистолет с топъл силикон
  • защитен лак, разтворим във вода
  • форма за листа
  • Памучен конец за плетене на една кука-бяло, зелено и червено
  • кука за плетене
  • цветни декоративни копринени ленти
  • четки
  • акрилни бои-зелено, бяло и цвят малина
  • стара четка за зъби




Направете 3 топчета с диаметър около 2 см. Разточете 2 дълги и тънки цилиндъра и ги нарежете на малки парченца. От тях оформете топченца. Покрийте цялата повърхност на трите топки, като притискате топченцата така че да прилепнат добре. На снимка номер 4 е показано как трябва да изглежда готовата малина.
От зелената моделираща паста, с помощта на формичка изрежете по 3 броя листа за всяка малина. От малко цилиндърче направете и дръжките.
От червената моделираща паста моделирайте 2 форми подобни на пирамида със заоблен връх. Това са вашите ягоди. С помоща на дървено шишче създажте повърхност, типична за този плод. От зелена моделираща паста направете листата.
Освен декорация на бурканче, в което после да поставим домашно сладко, можем също така да направим и бурканче за домашна туршия. И тъй като камбите, моркова и карфиола са едни от най-употребяваните съставки за зимнини украсяваме бурканчето с тези елементи. 
За моркова и камбата използваме смес от жълто и оранжево(мандарина). За карфиола правим 6 топчета от бяла моделираща паста. Поставяме едно централно и другите 5 около него във форма на цвете. После, с помощtа на четката за зъби правим повърхност, типична за карфиола.Листата правим от зелена моделираща паста.

При използване на фимо, трябва да се знае, че е необходимо изделията да бъдат "готвени за 20 минути на 120 градуса. След това готовите изделия се лакират.

Капакът на буркана боядисваме предварително с акрилна боя според цвета на плетената декорация. Каренцето прикрепяме към капачката, с помощта на пистолет с горещ силикон.

Плетената украса пристягаме, с помощта на копринена панделка и ето че нашите декорирани бурканчета са готови.

Ето и вариант на тази идея разработен със студен порцелан:
http://semeistvoadams.blogspot.it/2012/11/blog-post_9008.html 
P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата страница във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/semeistvoadams.blog/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Flickr