петък, 20 декември 2013 г.

Баница със спанак

 Баница със спанак





Продължаваме с рецепти за празнични ястия и вкусотии, като днеска ще ви предложим една традиционна рецепта за баница със спанак.


Необходими са ни:

листи за баница
2 яйца и 1 жълтък
сирене-около 100-150 гр.
спанак (или лопуш)- 10-15 листа 
една скилидка чесън
олио
червен пипер







Загряваме олиото в широк тиган, прибавяме нарязаната скилидка чесън и червеният пипер. Спанакът измиваме предварително и нарязваме на лентички. Поставяме оцеденият спанак в горещото олио, бъркаме минута две и после сваляме от огъня. Целта е спанакът само да се овкуси, а не толкова да се изпържи.



Разстиламе два листа за баница. Поръсваме ги с изпържен спанак и с част от олиото в тигана.


Разбиваме яйцата с вилица и ги смесваме с натришеното сирене. Поръсваме листа равномерно и с яйчната смес.


Завиваме на руло готовият лист и редим в тава, намазана с олио.






Най-отгоре мажем с жълтик, разбит с малко вода или праясно млаяко. Използваме цялото количество от жълтъка, за да се напоят добре корите.




Печем на 180-200 градуса за около 30 минути, като печенето зависи от особеностите на фурната.






P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата страница във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/378107482259981

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Flickr