неделя, 16 февруари 2014 г.

Шоколадови бонбони - II вид

Шоколадови бонбони - II вид




В днешната публикация ще покажем една лесна рецепта за бързи домашно приготвени шоколадови бонбони, за които са необходими малко продукти и могат да бъдaт направени както с млечен, така и с бял или черeн шоколад.



Необходими продукти:







100 гр. Бял или черен или млечен шоколад
2 супени лъжици смлени обикновени бисквити
2 супени лъжици смлени на по-едро (например в блендер) лешници, може и орехи
2 супени лъжици течна сметана (тип Hopla)




Допълнително, по желание:
канела
40-50 гр. портокалови корички (захаросани)

смлени на по-едро лешници или орехи или кокосови стърготини за овалване 



В тенджера с незалепващо покритие се слага шоколада и сметаната и се загрява.














Когато се получи хомогенен крем се отстранява от огъня и се прибавят бисквитите и лешниците/ орехите.  Объркваме и оставяме да поизстине. 











Добавяме допълнителни съставки като захаросани корички, канела (за белият шоколад) и т.н…


Овалваме в кокосови стърготини или смлени орехи и поставяме в хладилника да стегнат.




И същата рецепта с черен шоколад



















P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата страница във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/378107482259981

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Flickr