сряда, 24 декември 2014 г.

Мини панетоне (Panettone) с глазура от Роял айсинг

Мини панетоне (Panettone) с глазура от Роял айсинг



Моят мини панетоне е по-скоро от обикновено козуначно тесто, защото да се прави истинско панетоне в домашни условия е сложно и процесът е доста дълъг. Поради тази причина аз използвах моята изпитана рецепта за козуначно тесто и около 20-ина формички за мъфини.
Важното в случая е приятната коледна атмосфера, която се носи във въздуха от прясно изпеченото тесто с аромат на лимон, ванилия, портокал и канела.



За да е по ароматно освен 2 ванилии на 500 гр брашно добавих 2 ванилии, настъргана портокалова кора, щипка канела и лимонова есенция. отделно при последното замесвене прибавих домашно направени портокалови и мандаринови захаросани корички, много ароматни и вкусни.












Една грешка, която допуснах и ви съветвам да не правите: Преди печене намажете козуначетата с разбит белтък, а не с жълтък. Жълтъкът прави кората гладка и после, когато поставяте роял айсингът, той се "изпързалва" надолу.












Рецептата за Роял Айсинг може да намерите ТУК: За украса съм използвала шам фъстък и сушени захаросани боровинки, нарязани на ситно.



Ако пък не ви се меси то може да направите лесни и вкусни шоколадови мъфини, които да украсите със същата глазура:

Шоколадови мъфини

320 гр. брашно
100 гр черен шоколад
60 гр натурално какао
2 яйца
300 гр захар
120 гр. краве масло
1 бакпулвер
250 мл. прясно мляко

Мекото масло (на стайна температура) разбийте със захарта до получаване на крем. Прибавете яйцата и доразбийте.
Разтопете шоколада на водна баня. Прибавете охладения шоколад към масленият крем, добавете и млякото и накрая пресятото брашно, какао и бакпулвер. Тестото е за 24 шоколадови мъфина. Печете на 180 градуса за 20-25 минути.

P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата страница във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/378107482259981

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Flickr